Rovdjursskola för barn

Upptäck rovdjurens värld med Annsofie

Hur långt kan man höra vargen yla? Hur känns pälsen på en järv, och varför går björnen i ide? Utforska dessa frågor och mycket mer under en interaktiv 30-minuters session med någon av våra engagerade djurvårdare. Här på bilden ser ni Annsofie från dagens Rovdjursskola som är i full färd med att berätta för nyfikna åhörare om de olika rovdjuren. Som åhörare känner man riktigt hur man sugs in i all fascinerande kunskap som hon delar med sig av.

Men det slutar inte vid lyssnande och lärande. Efter lektionen får barnen en unik möjlighet att känna på pälsar, studera skallar och ställa frågor om djuren. Denna praktiska erfarenhet är oerhört uppskattad och ger de vetgiriga chansen att dyka djupare in i djurens värld.

Varje session med våra djurvårdare Bella, Annsofie och Jenny, är noggrant utformad för att vara både lärorik och engagerande. Det handlar inte bara om att förmedla fakta, utan också om att väcka intresse och utbilda åhörarna om de olika rovdjuren. Att få känna på en björnens tjocka päls eller en vargens vassa tänder är ofta en upplevelse de sent kommer glömma.

Så kom och besök oss i Vildriket, där äventyret väntar och varje dag bjuder på nya upptäckter. Låt oss tillsammans utforska de spännande svaren på frågorna om våra nordiska rovdjur och deras liv i det vilda.

Om Vildriket

Vildriket är en svensk organisation med målet att bevara den biologiska mångfalden och främja ett vildare Norden. Vi fokuserar på den nordiska biologiska mångfalden och strävar efter att skapa en planet i balans genom samarbete med privatpersoner, forskare och näringslivet.

Hos oss finner du:

  • Parken: Upplev de nordiska djuren på nära håll.
  • Pedagogisk verksamhet: Lär dig mer om naturen genom våra utbildningsprogram.
  • Artbevarande: Vi arbetar för att skydda och bevara hotade arter i samarbete med forskare.
  • Företagsnätverk: Vårt nya nätverk engagerar företag i hållbarhetsfrågor.

Genom dessa fyra områden arbetar vi för en hållbar och naturpositiv framtid.