Mat & dryck

Vid en värmande brasa

Våren är här och hälsingeskogen vaknar till liv. Kom och njut av naturen och ta gärna med matsäck denna tid på året och ät vid någon av våra rastplatser. Ca 1 km in ligger Skogskojan som är vår största rastplats med sittplatser både inne och ute. Här kan du sitta både ute och inne samt göra upp eld året om. Ved och tändstickor finns på plats året om vid de olika rastplatserna.

Jaktstugan

I hjärtat av den dämpade hälsingeskogen, där de nordiska djuren har sin hemvist bland tätt sammansatta träd, uppenbarar sig Jaktstugan. Denna traditionellt timrade raststuga kan rymma upp till 30 personer och bjuder in till en stunds avkoppling. Stig in och låt doften av färskt timmer och svag rök möta dig. Här kan du tända en eld, både inomhus vid eldplatsen eller utomhus. Njut av eldens värmande glöd medan du avnjuter din matsäck eller grillar något läckert. Skogens stillhet och de små ljuden runt omkring skapar den perfekta bakgrunden för en paus i naturen.

Jaktstugan

Skogskojan

En kilometer in i den grönskande parken ligger Skogskojan, en imponerande timmerstuga som sträcker ut sig och erbjuder gott om plats för upp till 45 personer inomhus. Stugan, med dess rustika charm, har grillplats både inuti och i den vidsträckta utomhusmiljön. Runtomkring breder flera sittplatser ut sig, perfekt för att njuta av skogens tystnad och skönhet. Glöm inte att ta med ett sittunderlag under krispigare dagar! Och som en liten bonus – strax ovanför denna rastplats ligger Väktarnas Glänta, den legendariska inspelningsplatsen för Wild Kids. En plats där äventyr och historier genomsyrar luften.

Skogskojan

5 smarta tips till picknicken

Under våren när äventyret utomhus lockar, är det viktigt med mättande och energirik mat som är enkel att förbereda och ta med. Här är fem receptförslag som garanterat kommer att göra dina utflykter ännu bättre:

Energibars

Bars i alla former och färger är enkelt och roligt mellanmål för både små och stora. Det passar att stoppa i handen på den som vill kika på djur och inte sitta stilla.

Varm äppelcider

Varm äppelcider är ett underbart sätt att värma sig på efter en dag i snön. Koka upp äppelcider med en kanelstång, några nejlikor och en skvätt apelsinjuice. Häll upp i en termos och ta med för en värmande paus.

Wrap med rökt kalkon och coleslaw

För en matigare picknick, gör wraps fyllda med exempel rökt kalkon, hemmagjord eller köpt coleslaw, och lite skivad avokado för extra krämighet. Wrapsen är enkla att äta även med kalla fingrar och kan förvaras i folie för att hålla dem samlade.

Pannkaksmuffins med blåbär

Använd din vanliga pannkakssmet och tillsätt blåbär eller hallon. Grädda i en mini-muffinsplåt och förvara i en lufttät behållare.

Varm mat i termos

Nästan alla soppor och grytor passar utmärkt att ta med sig i termos. För att inte tala om kokt korv. Med korvbröd och några enkla tillbehör har man en enkel uppskattad lunch!

Glöm inte packa drycken!

Smörgås med kycklingröra

Restaurang Bergshotellet

Efter en upptäcktsfärd genom parken där du njutit av din medhavda matsäck kan magen fortfarande kurra av längtan efter mer. Oroa dig inte, bara ett stenkast från vår entré väntar en kulinarisk oas – Restaurang Bergshotellet. Med sin varma atmosfär , erbjuder hotellet och restaurangen en upplevelse utöver det vanliga. Starta dagen med en härlig frukost, slå dig ner vid lunchtid för en generös buffé som doftar av hemlagade läckerheter, eller skäm bort dig själv med en sofistikerad á la carte-meny när kvällen närmar sig. Här är dörrarna öppna alla dagar i veckan, året runt, redo att stilla din hunger och förgylla din dag

Mer information om öppettider här.

Restaurang Bergshotellet