Mat & dryck

Vid en värmande brasa

Nu på vintern är parken fantastiskt vacker i sin vinterskrud. Ett tips är att ta med egen matsäck denna tid på året och äta vid någon av våra rastplatser. Ca 1 km in ligger Skogskojan som är vår största rastplats med sittplatser både inne och ute. Här kan du äta din medhavda matsäck och göra upp eld året om. Ved och tändstickor finns på plats året om vid de olika rastplatserna.

Jaktstugan

I hjärtat av den dämpade hälsingeskogen, där de nordiska djuren har sin hemvist bland tätt sammansatta träd, uppenbarar sig Jaktstugan. Denna traditionellt timrade raststuga kan rymma upp till 30 personer och bjuder in till en stunds avkoppling. Stig in och låt doften av färskt timmer och svag rök möta dig. Här kan du tända en eld, både inomhus vid eldplatsen eller utomhus. Njut av eldens värmande glöd medan du avnjuter din matsäck eller grillar något läckert. Skogens stillhet och de små ljuden runt omkring skapar den perfekta bakgrunden för en paus i naturen.

Jaktstugan

Skogskojan

En kilometer in i den grönskande parken ligger Skogskojan, en imponerande timmerstuga som sträcker ut sig och erbjuder gott om plats för upp till 45 personer inomhus. Stugan, med dess rustika charm, har grillplats både inuti och i den vidsträckta utomhusmiljön. Runtomkring breder flera sittplatser ut sig, perfekt för att njuta av skogens tystnad och skönhet. Glöm inte att ta med ett sittunderlag under krispigare dagar! Och som en liten bonus – strax ovanför denna rastplats ligger Väktarnas Glänta, den legendariska inspelningsplatsen för Wild Kids. En plats där äventyr och historier genomsyrar luften.

Skogskojan

Matsäckstips

Smörgås med kycklingröra

Ingredienser:

  • Färdiggrillad kyckling (kan köpas eller grillas hemma)
  • Majonnäs
  • Curry (efter smak)
  • Salt och peppar
  • Salladsblad
  • Skivad gurka och tomat
  • Majs
  • Grovt bröd eller baguette

Gör så här: Riv kycklingen i mindre bitar och blanda med majonnäs, majs, curry, salt och peppar. Bre kycklingröran på brödet, toppa med sallad, gurka och tomat. Klart!

Smörgås med kycklingröra

Restaurang Bergshotellet

Efter en upptäcktsfärd genom parken där du njutit av din medhavda matsäck kan magen fortfarande kurra av längtan efter mer. Oroa dig inte, bara ett stenkast från vår entré väntar en kulinarisk oas – Restaurang Bergshotellet. Med sin varma atmosfär , erbjuder hotellet och restaurangen en upplevelse utöver det vanliga. Starta dagen med en härlig frukost, slå dig ner vid lunchtid för en generös buffé som doftar av hemlagade läckerheter, eller skäm bort dig själv med en sofistikerad á la carte-meny när kvällen närmar sig. Här är dörrarna öppna alla dagar i veckan, året runt, redo att stilla din hunger och förgylla din dag

Mer information om öppettider här.

Restaurang Bergshotellet