Det här är Vildriket

Nordens vildmarkscenter

Ett besök i Vildriket är en magisk och minnesvärd upplevelse för hela familjen. Här finns något för alla, ung som gammal. Här möter du nordens vilda djur på deras egna villkor i en fantastisk omgivning. Brunbjörn, varg, lo, räv och ren är bara några av alla djur du kan träffa här.

Om oss

Beläget mitt i de lummiga hälsingeskogarna i Järvsö finner du Vildriket, tidigare känt som Järvzoo. Järvzoo som idag är Vildriket grundades 1992 och hade redan från början ambitionen att erbjuda en annorlunda natur- och djurpark med djuren i centrum. Under åren har vi växt in i att även vara en av nordens ledande organisationer för bevarandet av biologisk mångfald.

I vårt hjärta ligger visionen om ett vildare Norden. Genom att fokusera på den nordiska biologiska mångfalden strävar vi efter en planet i harmoni, där samarbete mellan privatpersoner, forskning och näringsliv står i centrum. Vårt arbete spänner över flera verksamhetsområden: vi är inte bara en vildmarkspark och hemvist för över 20 olika nordiska arter, varav 80% är hotade, utan vi driver också pedagogisk verksamhet, samarbetar nära forskning för artbevarande, och har även lanserat ett nätverk för företag som vill göra en grön omställning

Djuren i parken lever i sina naturliga livsmiljöer skapade med deras bästa i åtanke, och fungerar som stödpopulationer för arterna i det vilda.

Välkommen till en upplevelse som sträcker sig bortom parkens gränser – där du blir del av vår resa mot en hållbar och naturpositiv framtid.

Vitryggig hackspett

Läs mer om hur vi arbetar

Utbildning

Utbildning

Bevarande

Bevarandearbete

Forskning

Forskning

Samarbeten

Samarbeten