Har du sett älgarna i Vildriket?

På bilden ser ni en av våra engagerade djurvårdare. Bella tar hand om alla klövdjuren här i Vildriket . Här matar hon en av älgkalvarna som föddes i somras – visst är det spännande att se dem växa upp?

Bella har en enorm passion för sitt arbete och är oerhört mån om djuren hon sköter. Varje dag arbetar hon med att säkerställa att älgarna, myskoxarna, renarna och jämtgetterna har det bra och mår på topp. Om ni frågar Bella vilket favoritdjuret är blir svaret snabbt – älgarna! Varför? För att de har så olika och färgstarka personligheter.

För dig som är intresserad av att jobba som djurvårdare i ett framtida yrke har Bella ett praktiskt och värdefullt tips. – Sök gärna upp en gård med djur och be att få jobba extra. Det är ett väldigt bra sätt att prova på yrket och få en känsla för om det passar dig.

Fakta om älgen:
Älgen är Sveriges största däggdjur och kan väga upp till 500 kilo. Trots sin storlek är de otroligt snabba och kan springa i hastigheter upp till 60 km/h! De är också fantastiska simmare och kan simma flera kilometer utan problem. Älgens diet består främst av gräs, örter och träd – precis som de grenar Bella matar kalven med på bilden.

Om du har turen att möta Bella under ditt besök, passa på att ställa frågor om klövdjuren – hon delar mer än gärna med sig av sin stora kunskap och erfarenhet!

Om Vildriket

Vildriket är en svensk organisation med målet att bevara den biologiska mångfalden och främja ett vildare Norden. Vi fokuserar på den nordiska biologiska mångfalden och strävar efter att skapa en planet i balans genom samarbete med privatpersoner, forskare och näringslivet.

Hos oss finner du:

  • Parken: Upplev de nordiska djuren på nära håll.
  • Pedagogisk verksamhet: Lär dig mer om naturen genom våra utbildningsprogram.
  • Artbevarande: Vi arbetar för att skydda och bevara hotade arter i samarbete med forskare.
  • Företagsnätverk: Vårt nya nätverk engagerar företag i hållbarhetsfrågor.

Genom dessa fyra områden arbetar vi för en hållbar och naturpositiv framtid.