Anpassad grundskola och gymnasium

Möt nordens vilda djur

Våra skolprogram och lektioner är noggrant utformade för att passa olika åldersgrupper och ämnen. Vi har strukturerat vårt utbildningsinnehåll efter årskurs för att ni smidigt ska kunna välja det skolprogram som bäst möter era behov. I Nordens Vildmarkscenter tar vi lärandet till naturen, där varje lektion blir ett äventyr. Alla program är kopplade till respektive läroplan för varje årskurs samt till de globala målen.

Nordens vilda djur – Inomhuslektion

Följ med på en spännande resa och lär er om de olika nordiska djur som har skogen som sitt hem. Vi utforskar hur dessa djur klassificeras, och eleverna får en unik chans att komma nära naturen genom att känna på skallar, päls, horn och annat intressant från djuren. Lektionen anpassas utefter behov.

Ämne: Djur och natur
Tidsåtgång: 30–40 min (inomhuslektion)
Pris: 750–1000 kr
Programmet vänder sig till: Anpassad grundskola och gymnasium
Övrigt: Rekommenderas att bokas minst 1 vecka i förväg.
Ge era elever chansen att uppleva naturen på nära håll och förstå vikten av att skydda naturen och dess invånare genom ett engagerande och pedagogiskt upplägg.

En tunn linje

Utdrag ur läroplanen för förskolan

“En positiv framtidstro ska prägla utbildningen. Utbildningen ska ge barnen möjlighet att tillägna sig ett ekologiskt och varsamt förhållningssätt till sin omgivande miljö och till natur och samhälle.”

Boka lektion

Intresserad av undervisningslektioner i Nordens största naturklassrum?
Hör av dig för mer information eller för att boka dina lektioner.