Årskurs 4–6

Möt nordens vilda djur

Våra skolprogram och lektioner är noggrant utformade för att passa olika åldersgrupper och ämnen. Vi har strukturerat vårt utbildningsinnehåll efter årskurs för att ni smidigt ska kunna välja det skolprogram som bäst möter era behov. I Nordens Vildmarkscenter tar vi lärandet till naturen, där varje lektion blir ett äventyr. Alla program är kopplade till respektive läroplan för varje årskurs samt till de globala målen.

Nordens vilda djur – Utomhuslektion

Följ med på en spännande resa genom hälsingeskogen och lär er om de olika nordiska djur som har skogen som sitt hem. Vi utforskar hur dessa djur klassificeras, och eleverna får en unik chans att komma nära naturen genom att känna på skallar, päls, horn och annat intressant från djuren. Dessutom får eleverna jobba med näringskedjor och ekosystemstjänster. Vi går också igenom människans klimatvtryck. Här erbjuds en lektion där eleverna som tillval kan få bygga egna bihotell i vår park och ta med sig hem.

Ämne: Biologi
Tidsåtgång: 45 min utomhuslektion. Praktisk övning kan köpas till (bygga
+ fylla upp bihotell)
Pris (max 25 elever): 950 kr plus skolentré till parken
Programmet vänder sig till: Åk 4–6
Övrigt: Rekommenderas att bokas minst 1 vecka i förväg. Ge era elever chansen att uppleva naturen på nära håll och förstå vikten av att skydda naturen och dess invånare genom ett engagerande och pedagogiskt upplägg.

En tunn linje

Läroplanen LGR22: (Biologi – GRGRBIO01)

  • Ekosystem i närmiljön, samband mellan olika organismer och namn på vanliga arter.
  • Djurs, växters och andra organismers liv. Hur djur, växter och andra organismer kan identifieras, sorteras och grupperas.
  • Biologisk mångfald
  • Näringskedjor i närmiljön
  • Människans beroende av och påverkan på naturen

Nordens vilda djur – Inomhuslektion

Följ med på en spännande resa och lär er om de olika nordiska djur som har skogen som sitt hem. Vi utforskar hur dessa djur klassificeras, och eleverna får en unik chans att komma nära naturen genom att känna på skallar, päls, horn och annat intressant från djuren. Dessutom får eleverna jobba med näringskedjor och ekosystemstjänster. Vi går också igenom människans klimatvtryck.

Ämne: Biologi
Tidsåtgång: 45 min inomhuslektion.
Pris (max 25 elever): 950 kr. Skolentré till parken kan köpas till
Programmet vänder sig till: Åk 4–6
Övrigt: Rekommenderas att bokas minst 1 vecka i förväg.
Ge era elever chansen att uppleva naturen på nära håll och förstå vikten av att skydda naturen och dess invånare genom ett engagerande och pedagogiskt upplägg.

En tunn linje

Globala mål

Lektionern berör följande globala mål:

Boka lektion

Intresserad av undervisningslektioner i Nordens största naturklassrum?
Hör av dig för mer information eller för att boka dina lektioner.