Träffa Bella – vår klövansvariga

Vi har våra egna rockstjärnor i parken, och Bella är definitivt en av dem. Hon klarar av att jobba utomhus året runt, oavsett väder, och kan skotta tung snö i hela parken 100 dagar i rad. Hon är också den som kan ägna en hel dag åt att leta efter ett särskilt djurs spillning i solen för att bidra med forskningsprover till olika projekt. Våra djurvårdare är minst sagt unika – och ett mycket härligt gäng att jobba med.

Först ut i vår presentationstråd är Bella, som är ansvarig för alla klövdjur i parken. Hon ser till att de mår bra varje dag och att deras hovar är i bästa möjliga skick. Bella älskar klövverkning och kommer som ett skott när jämtgetternas klövar ska verkas.

Med sitt stora engagemang och sin expertis ser Bella till att våra klövdjur lever ett friskt och naturligt liv. Vi är stolta över att ha henne i vårt team stöter ni på henne i parken så passa på att ställa frågor som ni kanske alltid undrat om just klövdjuren.

Håll utkik efter fler presentationer av våra fantastiska djurvårdare här på bloggen!

Om Vildriket

Vildriket, tidigare Järvzoo, är en svensk organisation som har som syfte att bevara den biologiska mångfalden genom att verka för ett vildare Norden. Med fokus på den nordiska biologiska mångfalden, strävar Vildriket efter att skapa en planet i balans genom samarbete mellan privatpersoner, forskning och näringslivet.

Vildriket är en djurpark, driver pedagogisk verksamhet, arbetar med artbevarande i nära samarbete med forskning, och startar nu även ett nätverk för företag. Genom dessa fyra verksamhetsområden arbetar Vildriket för en hållbar och naturpositiv framtid.