Tvillingar i Vildriket

En solig morgon för ungefär en vecka sedan gjorde vår djurvårdare Madhu en fantastisk upptäckt. Älgkon i parken hade fått kalvar! Och inte bara en, utan två små har nyligen kommit till världen. De spenderar nu sin första tid med att vila i skuggan tillsammans med sin mamma och nyfiket utforska sin nya omgivning.

Det är en magisk tid här i Vildriket under våren. Naturen vaknar till liv och många av djuren får ungar. Att få se de små älgkalvarna på nära håll är en upplevelse som både stora och små besökare kommer att uppskatta.

För er som är nyfikna på älgen, är här några spännande fakta:

  • Dräktighetstiden för en älgko är cirka åtta månader eller 235 dygn.
  • Det är vanligast att en älgko får en eller två kalvar, men ibland kan det bli tre.
  • Vid födseln väger en älgkalv mellan 8 och 15 kg.
  • Under sin första tid växer kalvarna snabbt och ökar ungefär 1,5 kg i vikt per dygn.

Kom och besök oss i Vildriket för att uppleva tvillingarna!

Om Vildriket

Vildriket, tidigare Järvzoo, är en svensk organisation som har som syfte att bevara den biologiska mångfalden genom att verka för ett vildare Norden. Med fokus på den nordiska biologiska mångfalden, strävar Vildriket efter att skapa en planet i balans genom samarbete mellan privatpersoner, forskning och näringslivet.

Vildriket är en djurpark, driver pedagogisk verksamhet, arbetar med artbevarande i nära samarbete med forskning, och startar nu även ett nätverk för företag. Genom dessa fyra verksamhetsområden arbetar Vildriket för en hållbar och naturpositiv framtid.